Solosingle van Paskal Jakobsen is 'het ultieme liefdeslied'

Paskal Jakobsen van BLØF heeft een nieuwe solosingle uitgebracht. Het lied Liefde van Later is een vertaling van de klassieker La Chanson des Vieux Amants van Jacques Brel uit 1967. Paskal zong het eerder live op de radio bij Edwin Evers. Hij besloot het op single uit te brengen omdat er zo veel positieve reacties op kwamen.
Volgens Paskal past het liedje goed in deze tijdgeest. "In deze rauwe tijd, waarin we soms vergeten dat het om verbinding en liefde gaat, voelt dit lied, waarin Jacques Brel de liefde bezingt heel echt. Het liedje maakt de liefde niet mooier of lelijker dan het is, het is prachtig in zijn rauwe schoonheid. Het laat zien hoe liefde mooier wordt als je jezelf niet belangrijker vindt dan de ander".
Paskal Jakobsen
Paskal Jakobsen op Concert at SEA © Nathan Reinds
Het lied van Jacques Brel is door tal van andere zangers uitgevoerd, in allerlei talen. De eerste Nederlandstalige versie werd gezongen in 1969 door Herman van Veen. Het staat op zijn album Herman van Veen II, maar kwam nooit op single uit. De Nederlandse vertaling is van Lennaert Nijgh.