Grote wens gaat in vervulling: werknemers 's Heeren Loo supertrots op nieuwe outfit

In vol ornaat poseren ze met hun schoffels en harken. De werknemers van het groenbedrijf van 's Heeren Loo showen vol trots hun nieuwe outfit. Met het logo van de zorginstantie bescheiden op de borst maar Groenbedrijf in grote letters op de rug. Want dat is het belangrijkste, dat ze herkenbaar zijn als ze aan het werk zijn.
Grote wens gaat in vervulling: werknemers 's Heeren Loo supertrots op nieuwe outfit
Uniforme werkkleding was een grote wens van de werknemers maar viel niet binnen het reguliere vergoedingenpakket van 's Heeren Loo. Daarom besloten ze zelf in actie te komen. De opbrengst van een voorjaarsfair in 2023, een bijdrage van een onderhoudsbedrijf en een aanzienlijk bedrag van de stichting Graniet maakte de aanschaf van een complete werkoutfit mogelijk.

'Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die perfect is'

De mannen van het groenbedrijf hebben allemaal in meer of mindere mate een verstandelijke beperking. Een van hen is Ad van Sluijs, hij voert het woord namens de groep. "Wij zijn een team, we kunnen goed met elkaar overweg, met de één iets meer dan met de ander, maar we hebben allemaal een beperking, want ik ben nog nooit iemand tegengekomen die perfect is."
Kleding groenbedrijf 's Heeren Loo
De werknemers poseren in hun nieuwe outfit © Omroep Zeeland