'Plaats jezelf in een koude nacht, Duitse stemmen klinken zacht': Yentl en de Boer genomineerd voor Annie M.G. Schmidtprijs

Ze hebben er al twee in de prijzenkast staan en daar zou zomaar een derde bij kunnen komen: cabaretduo Yentl en de Boer is weer genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs. Dit keer met het nummer Het Juiste Pad.
Yentl en de Boer tijdens een optreden in Amsterdam in 2022
Yentl en de Boer tijdens een optreden in Amsterdam in 2022 © ANP
De Annie M.G. Schmidtprijs is de belangrijkste onderscheiding voor een theaterlied in Nederland. Zo'n 140 liedjes zijn ingezonden voor de prijs, dat aantal is door de jury teruggebracht tot zes.

'Duitse stemmen klinken zacht'

Juryvoorzitter Jurrian van Dongen vindt dat de muziek in Het Juiste Pad naadloos aansluit bij de tekst. Dat vertelde hij in het radioprogramma De Taalstaat op NPO Radio 1. Het nummer is een oorlogsverhaal en gaat over een meisje en haar moeder. Yentl en de Boer zingen: "Plaats jezelf in een koude nacht, Duitse stemmen klinken zacht. Zou je je verweren? Het juiste pad."
Andere genomineerden zijn Alex Klaasen, Peter van Rooijen, Ellen ten Damme, Kiki Schippers en Joost Spijkers.

Meer prijzen voor Yentl en de Boer

Yentl en de Boer wonnen ook de Annie M.G. Schmidtprijs in 2020 met het lied Het Is Begonnen en in 2014 met Ik Heb Een Man Gekend.
Vorig jaar won het duo, met Yentl Schieman uit Kruiningen, de cabaretprijs Poelifinario. Dat is de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma.