Boulevard Vlissingen nu echt grotendeels dicht: 'Wie of dat verzonnen heeft, ik begrijp het niet'

Waardeloos, het heeft voor en nadelen en in de zomer is het toch wel erg fijn. De meningen zijn verdeeld over het sluiten van de boulevard in Vlissingen. Vanaf vandaag tot oktober mag gemotoriseerd vervoer, met uitzondering van 08.00 tot 12.00 uur, niet meer over de Boulevard Evertsen en Boulevard Bankert rijden. Het bekende 'rondje boule' zit er dan niet meer in tenzij je een ontheffing hebt.
Reacties op de sluiting van de Vlissingse boulevard voor auto's
"Waardeloos", zegt bezoeker van de boulevard Jan Boone overtuigend. "Ik vind het echt heel zonde en je ontneemt zo het rondje boule wat al heel lang bestaat. Wie of dat verzonnen heeft, ik begrijp het niet", zegt Boone. Vorig jaar was de boulevard alleen nog in de weekenden afgesloten voor verkeer. Vanaf april is dat ook doordeweeks.

Laatste rondje

Louise geniet in haar auto samen met haar hond op de achterbank maandagochtend nog even van het laatste rondje over de boule. "Het is toch wel erg fijn, maar ik snap het ook wel. Aan de ene kant is het beter als hier geen auto's rijden, maar aan de andere kant is het ook wel heel erg handig. Helemaal als je hier even met je hond gaat wandelen", vertelt ze.
Er zijn ook bezoekers en bewoners aan de boulevard die begrip hebben voor de keuze. "Ik zie in ieder geval dat de veiligheid bevorderd wordt. En dat vind ik heel belangrijk", vertelt Jan van Leersum. Hij is niet zozeer tegen of voor de sluiting van de boulevard. "Maar in de zomer vind ik het erg goed. In de winter kan je hier wel rijden."

Handhaving

Naast de sluiting wordt er ook extra gehandhaafd met camera's die op verschillende plekken op de boulevard zijn opgehangen. De Boulevard Evertsen en Boulevard Bankert blijven gewoon toegankelijk voor voetgangers, fietsers, snorfietsers met blauwe kentekenplaat en scootmobielen.