Hangouderen boos wegens verdwijnen historisch leugenbankje in Hulst

De gemeente Hulst is van plan een gedeelte van het centrum opnieuw in te richten. Daarom wordt het bekende leugenhoekje onder de basiliek verwijderd. Dat is tegen het zere been van de zogenaamde 'hangouderen' die daar bijna elke dag samenkomen. "Waar moeten we dan naartoe?!"
Leugenhoekje dreigt te verdwijnen: 'Waar moeten we dan naartoe?'
Ondanks het slechte weer zijn de 'hangouderen' toch aanwezig. Acht mannen van respectabele leeftijd vullen het bankje dat uitzicht heeft op de basiliek, de grote markt en het gemeentehuis. Die laatste staren ze wat chagrijnig aan: "Het is een schande."
Het leugenhoekje onder de basiliek
Het leugenhoekje onder de basiliek © Omroep Zeeland
"We bespreken hier eigenlijk alles. Dit is het ideale bankje", zegt Paul de Schepper. Het bankje moet weg, omdat in die richting een rijbaan wordt verschoven: "Ik vind dat het hier gewoon moet blijven", vult Guido Lampaert aan. "Het is iets historisch in Hulst, een stukje van Hulst. Moeten we nu thuis achter de geraniums gaan zitten? Zijn we niet meer welkom in Hulst?"
Willy de Bruijn (links) en Paul de Schepper (rechts) in gesprek over van alles en nog wat
Willy de Bruijn (links) en Paul de Schepper (rechts) in gesprek over van alles en nog wat © Omroep Zeeland
De mannen hebben nog wel de mogelijkheid om protest in te dienen. Gemeente Hulst ziet graag inwoners die meedenken over de herinrichting van het gebied. Over twee weken wordt een informatieavond georganiseerd, maar volgens Lampaert heeft dat weinig zin. "Volgens mij hebben we niks meer te vertellen."