George Kooymans ontvangt Christiani Award

VLISSINGEN - De uitreiking werd gepresenteerd door muziekkenner Leo Blokhuis.

Optredens

Oude vrienden en bekenden van Kooymans waren aanwezig en traden op. Zo stonden de Crazy Rockers en de jonge band Navarone op het podium.

Winnaars
Leendert Haaksma (2006), Dany Lademacher (2007), Adrian Vandenberg (2008) Jan Akkerman (2009). Toto-gitarist Steve Lukather (2010) en Queen-gitarist Brian May (2011) namen de award al eerder in ontvangst.

Juryrapport

Het gitaargeluid van George Kooymans is zeer herkenbaar in songs die wereldwijd waardering en erkenning kregen. Radar Love behoort tot de klassiekers van de internationale popmuziek. Juryvoorzitter Jean-Paul Heck zegt het volgende over Kooymans in het juryrapport: ‘George Kooymans is een gitarist die nooit voor het grote gebaar is gegaan maar altijd de song centraal stelde. Zijn gitaarwerk is vilein, van een ongelooflijke melodische rijkdom en originaliteit. Net als zijn Engelse evenknie Pete Townshend van The Who wist Kooymans met zijn herkenbare gitaarstijl en gitaarsound een enorme stempel op de Golden Earring en de hele Nederlandse rockmuziek te drukken.’