'Komst Ronde van Spanje nog lang niet zeker'

OOST-SOUBURG - Jos Vaessen, directeur van de Stichting en de man die verantwoordelijke was voor de start van de Vuelta in Nederland in 2009, laat woensdag weten dat er een afspraak is voor vijf ritten van de Spaanse wedstrijd in Nederland in 2015. "En Zeeland is geïnteresseerd", laat Vaessen vanuit Spanje weten. "Over de precieze invulling van een etappe moet nog gesproken worden, maar dat gaan we binnenkort doen."

Priem
"Voorbarig", zegt wielerorganisator Cees Priem uit Wemeldinge. Priem had eerder al laten weten ook bezig met een lobby om de Ronde van Spanje naar Nederland en Zeeland te halen. Volgens Vaessen trekken hij en Priem niet samen op. Priem geeft wel aan ook in gesprek te blijven met de Spanjaarden en door te gaan met zijn lobby. "Ik ben dit weekend in Spanje geweest en heb daar met de Spaanse organisatie en met Vaessen gesproken en er is niets getekend en nog niets zeker."

Middelburg
Volgens De Reu komt er binnenkort een gesprek tussen een Zeeuwse delegatie en Vaessen. Middelburg zou eventueel interesse hebben om mogelijk start- of finishlocatie te worden. "Maar eerst moet de provincie eruit komen met Vaessen en dan zien we wel verder", laat een voorzichtige wethouder De Vries weten. Vlissingen, volgens de Telegraaf ook kandidaat, is dat niet, laat wethouder Marin de Zwarte weten.