Drie zwemmers tweemaal gered door strandwachten

VLISSINGEN - De Vlissingse strandwacht viste hen rond 13.00 uur uit de vaargeul ter hoogte van de Boulevard de Ruijter bij Vlissingen. Door sterke stroming was het drietal niet in staat om op eigen kracht het strand te bereiken.

Opnieuw
Na de eerste redding zijn de drie badgasten naar het strand bij Dishoek gegaan, waar ze opnieuw het water ingingen. Daar kwamen ze in dezelfde situatie terecht: door sterke stroming belandden ze weer in de vaargeul. Ditmaal sprongen Veerse strandwachten hen te hulp.

'Geluk'
Volgens de Vlissingse strandwacht Albert Dijkstra komen ze hiermee goed weg. "Het is heel gevaarlijk om in de vaargeul te zwemmen. Schepen kunnen niet op tijd stoppen en wegzwemmen is moeilijk, omdat schepen een aanzuigende stroming veroorzaken. Ze hebben dus veel geluk gehad."

Springtij

De combinatie van springtij en hoog water kan deze week voor sterke stroming zorgen. Badasten die te diep het water in gaan, voorbij de paalhoofden, kunnen door de stroming worden meegesleurd. Daar hebben de Zeeuwse strandwachten eerder al voor gewaarschuwd.