Politie bezorgd over sluiting arrestantencomplex

MIDDELBURG -
Als zij niet meer een nachtje in Middelburg kunnen worden ingesloten, moeten politieagenten vanuit Zeeland ’s nachts naar bijvoorbeeld Vught of Dordrecht rijden om deze arrestanten te laten insluiten. Daardoor levert de sluiting van Torentijd volgens de politie geen besparing op, maar kost het juist veel geld.

Reorganisatie

Scheidend korpschef van de politie Zeeland Letty Demmers, en hoofd politiezaken Ronald Weydema zeggen dit aan de vooravond van de reorganisatie van de politie in Nederland. De politieregio Zeeland houdt per 1 januari op te bestaan en wordt samengevoegd met West-Brabant. Zoals het er nu naar uitziet komt het hoofdkantoor in Tilburg. Hans Vissers wordt de nieuwe regionale politiechef.

Rechtbank

In het nieuwe jaar fuseert ook de rechtbank in Middelburg met die in Breda. Ook het Openbaar Ministerie verhuist in de loop van volgend jaar naar Breda. Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft voorgesteld om ook penitentiaire inrichting Torentijd te sluiten, waarin dus ook een arrestantencomplex is ondergebracht.