Borssele-2 nekt directeur Delta Peter Boerma

MIDDELBURG - Door een aantal tegenslagen bij de voorbereiding van de bouw van een tweede kerncentrale bij Borsele is de positie van de topman onhoudbaar geworden. Wie Boerma moet volgen, is nog niet bekend. Zie artikel Boerma en Delta: geen gelukkig huwelijk voor een overzicht van de werkzaamheden van de topman bij Delta.

Kritiek

Boerma kreeg veel kritiek van de aandeelhouders van Delta toen vorige week bekend werd gemaakt dat Delta nog zes maanden uitstel wil om zich beter voor te bereiden op de dure vergunningsaanvraag voor het traject Borsele-2. De aandeelhouders spreken van een 'onbeschofte' en 'knullige' manier van werken.
Eerder wilde Delta 60 miljoen euro uitgeven om een start te kunnen maken met de aanvraag van een vergunning. Vorige week besloot de Raad van Commissarissen van Delta dat dat traject onhaalbaar was. Volgens eerdere berichten staat het plan op losse schroeven door het wegvallen van mogelijke geldschieters.

Opvolger

Delta hoopt met een nieuwe directeur het proces rondom de bouw van een tweede kerncentrale weer op gang te krijgen. Tot die is gevonden zal de positie van Boerma door een interim-CEO worden ingevuld. De Raad van Commissarissen voert daar vrijdag al de eerste gesprekken over.