De Reu: uitstel voor Thermphos niet genoeg

VLISSINGEN-OOST -
kreeg vorige week extra ruimte van de banken. Het gaat om een financiële dekking van anderhalve maand. De dekking door de banken betekent onder meer dat huidige rekeningen kunnen worden betaald en de salarissen van september aan het personeel zijn uitgekeerd.

Uitstel van betaling

Thermphos verkeert op dit moment in uitstel van betaling. Twee weken geleden zijn drie bewindvoerders aangesteld om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen. Bij het bedrijf in Vlissingen-Oost werken ruim vierhonderd mensen.

Moeilijk

Door de economische situatie en door de omschakeling naar een milieuvriendelijkere wijze van produceren heeft Thermphos het moeilijk. Ook is er volgens Thermphos sprake van lastige marktomstandigheden en oneerlijke concurrentie vanuit Kazachstan.

Investeerders

De extra ruimte wordt door de bewindvoerders gebruikt voor het praten met nieuwe investeerders voor Thermphos. Bij de bewindvoerders hebben zich al verschillende investeerders gemeld. De komende weken wordt gewerkt aan een plan op basis waarvan de geïnteresseerde investeerders hun beslissing kunnen nemen.