Vermist: 49-jarige Poolse man uit Zierikzee

ZIERIKZEE -
Stanislaw Karol is sinds twee jaar, zonder problemen, in dienst van Thermecon Isolatienet in Zierikzee. Hij woonde samen met collega's in een woning in Zierikzee. De eigenaar van dit bedrijf heeft Karol op 22 februari jl. bij de politie als vermist opgegeven.

Klus

Karol was donderdag met een bedrijfsbus van Thermecon Isolatienet onderweg naar een klus in Katwijk. Maar daar is hij nooit aangekomen. Op de dag van de vermissing droeg hij een rode jas. Daarop stond met witte letters de naam 'Thermecon'. Ook droeg hij zwarte werkschoenen en een spijkerbroek.

Bedrijfsbus

De witte Mercedes Sprinter, voorzien van het kenteken 6-VRS-82, is een dag later afgesloten teruggevonden in de Mosoelstraat in Hoogvliet. Volgens de politie is het opvallend dat de auto flink beschadigd was. "Het betreft een dusdanige schade dat de auto waarschijnlijk niet meer verder heeft kunnen rijden", aldus de politie. Er zijn geen sporen aangetroffen die zouden kunnen leiden naar de verblijfplaats van Karol.

Contact

De politie heeft samen met verschillende collega's, bekenden en familieleden van de 49-jarige Pool op verschillende plekken naar de man gezocht. Dat gebeurde zowel in Nederland als in Polen. Tot nu toe leverde dat niets op.

Onderzoek

Omdat er verdachte omstandigheden zijn bij deze vermissing en er tot nu toe geen teken van leven van de 49-jarige Poolse man is ontvangen, heeft de politie de volgende vragen:
- Wie weet waar Stanislaw Karol op dit moment is?
- Wie heeft Karol na 21 februari 06:30 uur nog gezien?
- Wie heeft de Mercedes Sprinter bedrijfsbus met opschrift Thermecon Isolatienet na 21 februari 2013 06:30 uur nog gezien?

Signalement

Het signalement van Stanislaw Karol luidt als volgt:
Voornaam: Stanislaw
Naam: Karol
Geboortedatum: 17-03-1963
Huidige leeftijd: 49
Lengte: 1.82m