Zeeuw Peter van Liere vermist op Noordzee

NOORDZEE -
In totaal zijn er drie bemanningsleden op de Warnow; een voormalige loodsboot die tot zeilboot is omgebouwd. De boot is op 15 april vertrokken vanuit de Schotse haven Stonehaven bij Aberdeen. Twee dagen later is de Warnow gesignaleerd halverwege Schotland en Noorwegen.

Contact

Op de facebookpagina (The Warnow Experience 'Aurora') is te lezen, dat de boot richting het noorden ging om het noorderlicht te zien. Er zou op 17 april met de telefoon van een van de bemanningsleden voor de kust van Noorwegen contact zijn gemaakt met internet om zeekaarten te downloaden. Maar na deze dag is er niets meer van het bootje vernomen en is het ook niet meer gezien. Als het naar Noorwegen op weg was, zou het daar 22 april moeten aankomen.

Kustwacht

Familie van de bemanning heeft 29 april contact gezocht met de Schotse Kustwacht. Die heeft de Noorse Kustwacht ingeschakeld. De Nederlandse Kustwacht wordt door de Noorse collega's op de hoogte gehouden. Volgens Peter Westenberg van de Kustwacht, was het op 17 april slecht weer met golven van acht meter hoog. Hij zegt dat de situatie 'zorgelijk' is.

Helikopters

De Warnow heeft marifoon aan boord en aan andere schepen in de noordelijke Noordzee is gevraagd daar contact mee te zoeken. Ook zijn helikopters gewaarschuwd, die heen en weer vliegen naar platforms. De Noorse politie peilt gsm-masten uit in het kustgebied.
Foto's: Facebook The Warnow Experience 'Aurora'