Dinja van Liere Zeeuws kampioen ZZ-Licht

HEINKENSZAND - In de basisproef van het ZZ-Licht startten acht combinaties. De beste vijf gingen door naar kür op muziek. Dit waren Maxime Osse van de Weelruiters, Julie de Baerdemaeker (Oranjeruiters), Emma van den Hooven (PSV Walcheren), WIlma Salm van de Paardebloem en Dinja van Liere. De nummer één en twee plaatsen zich automatisch voor het Nederlands kampioenschap in Ermelo. In het ZZ-Licht zijn dat Van Liere en Salm.

Z2-klasse

In de Z2-klasse was Chantal Nijpjes uit Vlissingen de sterkste. Nijpjes won de Zeeuwse titel met een verschil van ruim zes procent ten opzichte van Nicky Star uit Oude Tonge. Door haar overwinning heeft Nijpjes direct een ticket bemachtigd voor het NK in Ermelo. Tijdens de kür op muziek verschenen drie combinaties aan de start in plaats van vijf, omdat zij de enige waren in de basisproef met een scoren boven de zestig procent. Dit is vereist om deel te mogen nemen aan de kür op muziek. De derde in de kür op muziek was Peter Klaasse uit Arnemuiden. Klaasse eindigde uiteindelijk als derde.

Z1-klasse

Annemieke Maaskant van de Schouwse Ruiters won de Zeeuwse titel in de Z1-klasse. Maaskant haalde met Vamos een percentage van 65,15. Maaskant mag, net als Chantal Nijpjes en Dinja van Liere naar het NK. Op de tweede plaats eindigde Jessica Nijpjes (Sé-Ros) met Vilando met 62,94%. Het brons ging naar Saskia Riddersma met Ceasar. De amazone van Sé-Ros haalde 61,76%.