Dertig meldingen over ontuchtzaak Westkapelle

GOES -
Het Openbaar Ministerie maakt op 10 mei bekend of er meerdere aangiftes tegen de 60-jarige man uit Westkapelle zijn gedaan.

Rechtszaak

De rechtszaak tegen de 60-jarige man uit Westkapelle die naar eigen zeggen honderd jongens heeft misbruikt, was donderdagmiddag snel voorbij. De officier van justitie vroeg de rechtbank om een schorsing, omdat het psychiatrisch onderzoek naar de verdachte nog niet is afgerond. De rechtbank ging akkoord met dat verzoek en heeft een vervolgdatum voor de zaak gepland op 10 mei.

Pieter Baancentrum

De verdachte en zijn advocaat waren niet bij de zitting. De man is op dit moment opgenomen in het Pieter Baancentrum in Utrecht. Daar wordt onder meer onderzocht of de man toerekeningsvatbaar is. De rechtszaak gaat om twee ontuchtzaken. De 60-jarige man zou ontuchtige handelingen hebben gepleegd bij twee tienerjongens in Westkapelle. Eén van hen zou daar geld en beltegoed voor hebben gekregen.

Dossier

In een dossier over de ontuchtzaak op onze website zijn alle berichten in één overzicht nog eens terug te lezen. Alle audio- en videofragmenten zijn hierin terug te vinden.