Eddy Christiani Award verdwijnt uit Zeeland

VLISSINGEN - De Eddy Christiani Award wordt de European Electric Guitar Award. Onder andere George Kooymans en Brian May wonnen in het verleden de Eddy Christiani Award.
Mede-initiator
,,Het is alsof je kind op kamers gaat wonen. Je hebt het op de wereld gezet, maar nu gaat het een eigen leven leiden", aldus Willem Huijbreghs, mede-initiator van de Eddy Christiani Award.

Stichting

Voorzitter van de landelijke stichting wordt Koert Ligtenmaet, voormalig voorzitter van de Sena, geflankeerd door Frank van der Meijden, popjournalist Jean-Paul Hek, Roy Thijssen van Universal. De enige Zeeuw in de nieuwe stichting is de Vlissingse accountant. John van de Valk.

Winnaars

Leendert Haaksma (2006), Dany Lademacher (2007), Adrian Vandenberg (2008) Jan Akkerman (2009). Toto-gitarist Steve Lukather (2010), Queen-gitarist Brian May (2011) en George Kooyman (2012) namen de award ooit in ontvangst.

Bandestafette

Naast de Eddy Christiani Award stoot Scoop nog meer culturele activiteiten af. Zo wordt de organisatie van de WAK, de week van de amateurkunst, in handen gegeven van de 13 Zeeuwse gemeenten. Ook op het gebied van de regionale pop-activiteiten vindt er een verschuiving plaats. De Bandestafette (Bandstafette is een nonstop-optreden van meer dan zeventig Zeeuwse muzikanten, jong & oud, in steeds wisselende samenstellingen) wordt overgenomen door de Cultuurwerf / Onderstroom in Vlissingen.

Zeeuwse Belofte

De Zeeuwse Belofte gaat in ieder geval dit jaar nog door, maar de toekomst daarvan hangt aan een zijden draadje. Als de POPNLaward verdwijnt, vervalt daarmee wellicht ook de Zeeuwse voorronde.

Popaanzee

De voorrondes van de Kunstbende en Popaanzee blijven onder de vlag van Scoop vallen.