Eind november duidelijkheid verdachte misbruik Bali

SEROOSKERKE -
De Zeeuw zit dan officieel zestig dagen vast en dat is de termijn van
. Op die dag moet er een officiële aanklacht tegen de man liggen. Is die er niet, dan komt hij mogelijk vrij.

Misbruik

De Serooskerkenaar zit, inclusief voorarrest, sinds eind september vast op Bali. Hij wordt verdacht van seksueel misbruik van vier minderjarige meisjes. Hij zou de meisjes mee naar zijn huis hebben genomen. Aan de politie zou hij bekend hebben dat hij de slaapkamer inliep en dat hij de borst en geslachtsdelen van de meisjes mocht betasten in ruil voor eten of snoep.

Bewijs

De Serooskerkenaar is op Bali voor zijn werk voor de Stichting Steun Kinderen Indonesië. Die geeft hulp, geld en goederen aan arme gezinnen met kinderen. Het bewijs in deze zaak is volgens de politie de bekentenis van de verdachte. Volgens de woordvoerder van het kindertehuis op Jakarta, Diakonie Modern, is er geen enkele aangifte tegen de verdachte gedaan.

Geschrokken

De Serooskerkenaar zou geen enkele van de kinderen in het kindertehuis seksueel hebben aangeraakt, zegt de woordvoerder. De directie en de kinderen van het kindertehuis waren volgens de woordvoerder enorm geschrokken toen ze het nieuws van de arrestatie van de Serooskerkenaar vernamen.