Michel Schrier: "Het was een beginnersfout"

VLISSINGEN - Het ging mis op het strand tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle. "In het begin van de wedstrijd lette ik veel op Anthony Pochet. Ik had het idee dat hij de sterkste was van de kopgroep. Toen we het strand opliepen zag ik dat ik een gaatjeop hem had. Nu moet ik even doorlopen was mijn eerste ingeving. Want dan ben ik hem kwijt."

Schrier bouwde toen ook een voorsprong op en kwam alleen aan de leiding. Maar de inspanningen kwam hem duur te staan. "Ik kwam op het einde van het strand bij De Piraat bijna niet meer omhoog. Dan weet je al dat je te diep bent gegaan."

In het Mantelinge-gebied tussen Oostkapelle en Domburg gaf Schrier uiteindelijk op. "Ik kwam geen heuvel meer op. Het was klaar."

Schrier typeert het als een beginnersfout. "Het wrange is dat je door heel veel mensen daarvoor gewaarschuwd wordt. Ik ben er nog het meest ziek van dat ik mezelf onnodig de vernieling in heb gelopen."

In 2012 wil Schrier wel weer meedoen aan de Marathon Zeeland, maar hij weet nog niet of dat als recreant of toploper is. Hij wilde in 2012 ook aan de Marathon van Rotterdam mee doen, maar daar heeft hij nog geen beslissing over genomen.