Hoogerland hoopt in mei weer te koersen

AMSTELVEEN -
Hoogerland werd zondagmiddag ontslagen uit het ziekenhuis en gaat thuis verder aan zijn herstel werken. De wielrenner van Vacansoleil-DCM moet dan vier weken rust houden en daarna mag hij weer op de fiets gaan trainen. Volgens zijn behandelend arts Bas Pijnenburg is er geen enkel beletsel voor Hoogerland om weer op zijn oude niveau te komen.

Angst

Hoogerland heeft zin om weer op de fiets te stappen, maar weet ook dat hij in het begin best angstig zal zijn. "Natuurlijk zal er angst zijn, maar met een de nodige begeleiding moet ik daar toch wel bovenop kunnen komen zeker?"

Val
De 29-jarige Hoogerland werd twee weken geleden tijdens een training in Spanje aangereden. Bij het ongeluk liep hij vijf gebroken ribben en enkele beschadigde ruggenwervels op. Zijn behandelend arts vertelde op de persconferentie dat hij bij de val ook een gescheurde lever en een gekneusde long opliep. Afgelopen woensdag vloog Hoogerland terug naar Nederland. Sinds die tijd verbleef hij in het Amstelland ziekenhuis in Amstelveen.