Omroep betreurt open brief over Helge Prinsen

OOST-SOUBURG -
Verkamman vindt dat Prinsen moet blijven bij de omroep. "U zou zuinig moeten zijn op mensen van haar kaliber'', aldus Verkamman. Hij noemt de maatregel van de omroep ''belachelijk'' en vindt ook dat de hoofdredactie excuses moet aanbieden aan de presentatrice. De volledige brief van Verkamman is
.

'Eenzijdig'

Hoofdredacteur Edwin de Kort van Omroep Zeeland betreurt de brief van Verkamman. "Het is jammer dat Verkamman mij niet even gebeld heeft en is afgegaan op eenzijdige informatie. Het gaat hier om een conflict van een individuele werknemer met de redactieleiding van Omroep Zeeland. Zolang de zaak onder de rechter is, wil ik daar inhoudelijk niets over zeggen. Ik betreur deze situatie, niet alleen voor Omroep Zeeland, ook voor Helge Prinsen, die hier al jaren werkt, maar het is nu eenmaal zoals het is''.

De druppel

"Het enige wat ik kan melden, is dat wij in deze zaak echt niet over één nacht ijs zijn gegaan'', aldus De Kort. "Er wordt nu gesuggereerd dat Prinsen naar aanleiding van één enkele opmerking in een radiouitzending is geschorst, maar dat is zeker niet het geval''. In de bewuste radiouitzending trok de presentatrice de noodzaak van de geplande verhuizing van de omroep in twijfel. Voor De Kort was dat de druppel die de emmer deed overlopen.

Commentaar

Helge Prinsen wil geen commentaar geven op de brief van Verkamman. Volgende week donderdag volgt er nog een andere rechtzaak tussen de omroep en Helge Prinsen. Daarin vraagt de omroep om ontbinding van de arbeidsovereenkomst.