Zeeuwse Bibliotheek start dichtwedstrijd

MIDDELBURG -
Dit jaar wordt de veertiende editie gehouden van de
. Het is ook de start van de eerste Poëzieweek die loopt tot 7 februari. Het thema hiervan is 'muziek'. In heel Nederland en Vlaanderen vinden tal van activiteiten plaats, een hele week lang.
Koorkerkplein Middelburg
Op Nationale Gedichtendag vindt op het Koorkerkplein in Middelburg de onthulling plaats van de Stadsdichterstegels die onlangs zijn verplaatst van het Tympaanplein naar deze nieuwe locatie. Elke voormalige stadsdichter heeft een tegel met daarop enkele regels uit een eigen gedicht. Reden voor de verplaatsing was het feit dat gedurende het hele zomerseizoen de tegels op het Tympaanplein aan het zicht waren onttrokken door terrasstoelen. De nieuwe stadsdichter van Middelburg Theo Raats draagt vandaag een gedicht voor op het plein onder de Lange Jan tijdens de onthulling van de nieuwe locatie van de naamtegels.
Limerick-dicht-wedstrijd
Limericks kunnen opgestuurd worden naar romanafdeling@zeeuwsebibliotheek.nl. De jury bestaat uit Tjebbe van Dijk, Lutgarde Lievense-Nauts, Alice Spekman en Anya Marinissen. Tijdens de Week van de Amateurkunst, van 25 mei tot en met 2 juni, zullen alle inzendingen te zien zijn op een videowall in de Zeeuwse Bibliotheek. Op 25 mei vindt de prijsuitreiking plaats in het Leescafé van de Zeeuwse Bibliotheek.