Hondsmerk pakt record op 50m vrij

HULST - Hondsmerk (De Schelde - Terneuzen) was al recordhouder sinds juni 2009, toen hij in Alkmaar 23'64" zwom. "Het ging goed, dus ik dacht: ik ga maar door", zo verklaarde Hondsmerk (21) zijn nieuwe persoonlijke record. Hij was bij de mannen de sterkste zwemmer op de eerste dag van het ZK, dat door De Honte uit Kloosterzande wordt georganiseerd. Ook won Hondsmerk goud op de 100 meter schoolslag en de 100 meter rugslag, allebei met grote voorsprong op de concurrentie. Op de 100 meter schoolslag finishte hij in 1.06'81" en dat was ruim twee seconden sneller dan zijn clubgenoot Tommy van Overmeeren. Op de 100 meter rugslag was het verschil nog groter. In 1.01'42" liet Hondsmerk Roel Dellaert van De Bruinvis ruim drie seconden achter zich. Toch was de tijd van Hondsmerk niet de snelste van de dag. Bas van Houwelingen van De Schelde zwom bij de jeugd 1 en 2 een tijd van 1.00'13".
Stephanie Rombout Bij de dames heeft Stephanie Rombout van Luctor et Emergo al drie titels gewonnen. Op de 100 meter vlinderslag en 200 meter wisselslag was ze oppermachtig met respectievelijk drie en vier seconden voorsprong op de concurrentie. Op de 100 meter vrije slag zwom Rombout 58'88"en was daarmee ruim anderhalve seconde sneller dan Josje van Houwelingen van De Schelde. De tijd van Rombout was niet de snelste, want Merel van der Ent (Stormvogel - Vlissingen) tikt bij de senioren 1 en 2 aan in 58'19".
Judith Stap De meest opvallende afwezige bij het Zeeuws kampioenschap is favoriete Judith Stap uit Middelburg. De zwemster van De Stormvogel is ziek. Ze doet ook zondag niet mee.