Broers Mesu genieten in Loosdrecht

LOOSDRECHT - Bij de eerste schaatsmarathon op natuurijs van deze winter stonden 144 mannen aan de start voor een wedstrijd van 100 kilometer. Daarbij was het goed opletten waar je je schaats neerzette. "Er zaten ontzettend veel scheuren in het ijs", vertelt Niels Mesu (17). "Ik vond het prachtig om tussen al die goede schaatsers te rijden, maar moest tussen het genieten door ook goed opletten dat ik niet in scheuren ging staan". Dat lukte maar ten dele, want Niels Mesu kwam uiteindelijk drie keer ten val en staakte de wedstrijd.
Erwin finisht wel Niels' broer Erwin Mesu (19) haalt de finish wel. "Maar ook ik ben een keer gevallen. In het begin zat er nog veel sneeuw in de scheuren, dus toen waren ze nog wel goed te zien. Toen die sneeuw er uit gereden was, kon je nauwelijks zien of er nog gewoon ijs lag of een scheur". Na 100 kilometer schaatsen eindigde Erwin uiteindelijk op de 26e plaats overall en als tweede B-rijder. "Mijn doel was om de beste B-rijder te worden, maar dat is net niet gelukt. Toch baal ik er niet zo van. Ik ben blij dat ik me tijdens de wedstrijd voorin heb kunnen laten zien".
Meer natuurijswedstrijden Erwin en Niels Mesu houden het weerbericht scherp in de gaten en hopen de komende dagen en weken op meer natuurijs wedstrijden. "Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we ook nog het NK of zelfs de Elfstedentocht kunnen schaatsen. Maar dan moet er nog heel wat gebeuren. Als er niet meer op natuurijs geschaatst kan worden in Nederland gaan we naar de Oostenrijkse Weissensee", zegt Erwin Mesu. "Het zou wel leuk zijn als we in Zeeland nog wat natuurijswedstrijden kunnen organiseren", vult Niels aan. "Het Zeeuws kampioenschap staat ook nog wel op mijn verlanglijstje".