Supercross: "Toppers moeilijk te halen"

GOES - Dat zegt Stefanie van de Meeberg, secretaris van de Stichting Motorsport Zeeland (SMZ). Komend weekend wordt voor de 18e keer de Supercross Goes verreden. Van de Meeberg is tevreden over het deelnemersveld, maar maakt daarbij wel een kanttekening. "Het outdoorseizoen begint steeds eerder. Dit jaar op 14 februari, terwijl dat vier jaar geleden nog eind maart was. Daarom is het voor ons heel lastig om om topcoureurs naar Zeeland te halen. De meesten hebben een sponsorcontract en nemen geen risico's."
Publiekstrekkers Titelverdediger Rinus van de Ven uit Vlissingen is er niet bij omdat hij geblesseerd is. Volgens Van de Meeberg zijn onder andere meervoudig winnaar Jurgen Wybo (België), Marco Stallmann, Maurice Kleijn en het Duitse talent Dennis Ulrich de blikvangers tijdens de Dutch Open SX2-wedstrijd, die zaterdag gereden wordt. Vrijdag komen de regionale rijders aan de start in de Zeelandhallen.
Opbouw circuit Zondagmorgen is SMZ begonnen met de opbouw van het circuit. Allereerst is er bijna 1400 kuub leemgrond vanuit een buitendepot naar de Zeelandhallen gereden. In de nacht van zondag op maandag is de verwarming aangezet om de grond extra goed te laten drogen, omdat het de laatste weken vochtig weer is geweest. Maandag is er verder gewerkt aan de inrichting van het circuit. Een klus met tijdsdruk want dinsdag, woensdag en donderdag staan er al trainingen op het programma.