Van de Ven zet deur Supercross op een kier

GOES - De Vlissinger geeft deze week training in de Zeelandhallen, maar reist donderdag nog een keer naar het ziekenhuis in België. Daar hoopt de 21-jarige crosser alsnog groen licht te krijgen om zijn titel in de Dutch Open SX2 in Goes te verdedigen.
Vier weken gips Twee weken geleden was Van de Ven genoodzaakt de Supercross af te zeggen. Zijn polsbreuk, die hij in november tijdens een Duitse indoorwedstrijd opliep, was nog niet genezen. Gevolg: vier weken gips en dus geen cross in Goes. "Het voelt nu eigenlijk heel goed", zei Van de Ven woensdag. "Ik heb dus de dokter gebeld en gevraagd of ik nog één keer een scan kon krijgen. Er is volgens hem een kleine kans dat ik alsnog kan starten."
Traingingsdagen Samen met Marco Stallman en de Duitser Stefan Ludwig geeft Van de Ven deze week trainingen op de baan in de Zeelandhallen. Kinderen, maar ook volwassenen krijgen nuttige motorcrosstips van het trio. Van de Ven is al sinds zijn zestiende gediplomeerd trainer en stort zich vol overgave op de lessen.