Wielrenster Lavrijssen van start in Qatar

KAPELLE - Ze hoopt op drie mooie waaieretappes in Qatar, maar de vooruitzichten daarop zijn nog niet gunstig. "Dan hoop ik dat ik m'n ploeggenoten goed kan bijstaan", aldus de 19-jarige Lavrijssen, die als junior het afgelopen jaar uitkwam voor het Zeeuwse Rabo Lady Force.
Naar nieuwe ploeg Lavrijssen heeft voor RedSun cycling Team gekozen omdat die ploeg een internationaal programma rijdt. Bij de Nederlandse formatie staat de Zweedse Johansson onder contract. Ze won bij de Olympische Spelen in 2008 een zilveren medaille in de wegwedstrijd. "Bondscoach Johan Lammerts heeft mij geadviseerd om naar RedSun te gaan". Lavrijssen kent Lammerts omdat ze deel uitmaakte van de nationale juniorenselectie van de KNWU.
Mooi programma Ze hoopt een goed seizoen te rijden en daarmee de selectie van het Europees kampioenschap voor Beloften in Turkije te halen. "Dat is het doel dit jaar". Daarnaast wil Lavrijssen enkele klimkoersen rijden. In Zeeland hoopt ze aan de start te staan van de Omloop van Borsele en de Ster Zeeuwse Eilanden.