Materiaalpech Erwin Mesu: kromme schaats

De eerste keer was na twintig kilometer en na vijftig kilometer gebeurde het weer. "Daarna kon ik echt niet meer verder". Hoewel de teleurstelling bij Mesu niet al te groot is, probeert hij al twee jaar er achter te komen of hij mee kan komen in een wedstrijd over 200 kilometer. "Ik hoef qua leeftijd (20, red.) nog niet voorin mee te rijden, dus maakt het niet zoveel uit." Broer Niels Mesu stapte na 100 kilometer uit de wedstrijd, die gewonnen werd door Jorrit Bergsma uit Aldeboarn.
Einde schaatsseizoen Mesu doet volgende week zaterdag in Nederland nog mee aan de derde Grand Prix op natuurijs in Biddinghuizen. Ook mag hij starten als er nog een Nederlands kampioenschap op natuurijs wordt gereden. "Maar dat hangt natuurlijk af van het weer", vertelt Mesu op de terugreis vanuit Oostenrijk. De Grand Prix-wedstrijden in Finland en Zweden laat hij schieten. Hij gaat zich voorbereiden op het nieuwe skeelerseizoen.
Hoogste niveau Mesu (nu nog B-rijder) wil volgend seizoen graag uitkomen op het hoogste niveau, bij de A-rijders. "Ik heb nog geen aanbiedingen gehad." Hij rijdt nu, samen met broer Niels, voor de BWaste-ploeg uit Friesland. Die ploeg heeft geen budget om te promoveren naar het hoogste niveau en blijft in de Eerste Divisie. Mesu moet daarom een aanbieding van een andere ploeg krijgen of zelf met een sponsor komen. "Dan praat je over een bedrag van 40 tot 50 duizend euro voor een redelijke ploeg."