Tjoba verliest thuis nipt van koploper

GOES - Koploper Antilopen maakte in Sportpunt Zeeland een einde aan die status (18-20). Ondanks dat Tjoba de hele wedstrijd in het spoor van de bezoekers wist te blijven stond de ploeg uit 's-Heer Hendrikskinderen na twee keer een half uur spelen toch met lege handen.
Spannend Het was, net als in de heenwedstrijd in Leusden eerder dit seizoen in (17-17), ook nu een spannend duel. Bij rust keek de thuisploeg tegen een nipte achterstand 10-11 aan. In de tweede helft had veelal Antilopen het initiatief. Tjoba wist wel bij te blijven, maar keek voornamelijk tegen een kleine achterstand aan. Bij het laatste fluitsignaal bedroeg het verschil twee punten in het voordeel van de bezoekers.
Erin blijven "We hebben niet ons beste spel gespeeld", moest trainer/coach Chris van Put na afloop toegeven. "Maar sommige beslissingen van de scheidsrechter hebben ook niet geholpen." Tjoba-aanvoerder Niels Westmaas vond ook dat zijn team vooral rommelig speelde, maar hoopt dat Tjoba leert van de nederlaag. "We moeten nu zorgen dat we erin blijven en binnen één of twee jaar zouden we mee moeten kunnen doen om de bovenste plaatsen." Met tien punten uit tien duels blijft Tjoba de vijfde in de overgangsklasse. (foto: Gerard Steenhard)