DELTA/Fast verslaat Verbrugge in derby

SLUISKIL - SLUISKIL - Ze moesten alle zeilen bijzetten, maar de driebanders van DELTA/Fast waren in de eredivisie driebanden toch te sterk voor het kleine broertje Verbrugge Terminals (5-3).
De Belgen Eddy Leppens en Peter de Backer wonnen voor DELTA/Fast. Leppens was veel te sterk voor Martin Spoormans (50-28 in 17 beurten). De Backer klopte Ronny Daniëls (50-33 in 32 beurten).
Jean-Paul de Bruijn had zijn handen vol aan de jonge Glen Hofman. De Bruijn had als eerste 50 caramboles gemaakt, maar Hofman maakte in de nabeurt gelijk (50-50 in 37 beurten). Henk Habraken ging onderuit tegen Kees Wittens (43-50 in 57 beurten).
DELTA/Fast heeft door de zege de leiding in de eredivisie weer overgenomen van Van Donge & De Roo, dat niet in actie kwam. DELTA/Fast staat er goed voor, want de voorsprong op de ploeg van Jaspers en Blomdahl bedraagt twee punten. Bovendien heeft de formatie uit Sluiskil een duel minder gespeeld.
Verbrugge Terminals blijft door de nederlaag in degradatiegevaar. De ploeg is (net als DELTA/Fast) onderdeel van de Stichting Driebanden Promotie Zeeland. Daarin is Verbrugge Terminals een opleidingsploeg. Zo is Glenn Hofman (19) speler bij Verbrugge Terminals en zou hij op termijn moet doorstromen naar DELTA/Fast, de kopploeg van de Stichting.