V/d Klooster ook op Super G naar Spelen

VLISSINGEN - De zitskiër uit Vlissingen moest voor plaatsing op het onderdeel Super G twee keer bij de beste vijf komen in een kwalificatiewedstrijd. Dat lukte met een zesde en een vierde plaats net niet. Toch was er goed nieuws voor Van der Klooster. "Het NOC NSF heeft besloten dat ik toch mee mag doen, omdat ik voor de andere twee onderdelen toch in Vancouver ben. Ik ben er erg blij mee, want de Super G is zeker niet mijn slechtste onderdeel. Ik heb hier jaren naartoe geleefd en dat ik nu op drie onderdelen mee mag doen aan de Paralympics geeft een fantastisch gevoel".
Extra trainingsweek Vanaf nu gaat Van der Klooster zich volledig voorbereiden op Vancouver. Hij laat een Europacupwedstrijd, die half februari in het Italiaanse Arta Terme op het programma stond, aan zich voorbij gaan. "Die wedstrijd gold nog als kwalificatiemoment, maar dat is nu dus niet meer nodig. In plaats daarvan las ik een extra trainingsweek in Oostenrijk in, om me optimaal klaar te kunnen maken", aldus Van der Klooster.
Medaillekansen Van der Klooster heeft goede hoop dat hij een medaille kan winnen bij de Paralympics. "Ik behoor op het onderdeel downhill zeker tot de favorieten. Dat moet dan ook het onderdeel worden waar ik het meeste succes op ga boeken. De kans is zeker aanwezig dat ik met een medaille terug naar Vlissingen ga", aldus Van der Klooster.