Ook Marathon Zeeland nagenoeg volgeboekt

ZOUTELANDE - "Maar die zijn waarschijnlijk vanavond nog weg", zegt organisator Lein Lievense. "Ongelofelijk, dit hadden we echt niet verwacht".
Laatste evenement vol Op 1 januari ging de inschrijving voor de vier sportevenementen in het marathonweekend open. Binnen een dag waren alle 2750 startbewijzen voor de wandelmarathon vergeven. De Ladies Run en de mountainbiketocht (beiden 500 deelnemers) zijn sinds enkele weken volgeboekt. "Vorig jaar zat de inschrijving voor de marathon pas in juni vol, nu al in de eerste week van februari. En dat terwijl het aantal deelnemers zelfs van 1250 naar 1500 is verhoogd."
Verder uitbreiden in 2011 Opvallend is dat er vooral veel deelnemers van buiten Zeeland hebben ingeschreven. Volgens Lievense komt dit ondermeer door de aandacht die het magazine Runners World aan de Marathon Zeeland heeft geschonken.
Dit jaar is het marathonweekend op 1, 2 en 3 oktober. Lievense denkt ook al aan de editie van 2011. "Mogelijk is de muziektent in de Langstraat in Zoutelande dan weg, dat biedt ons mogelijkheden om verder uit te breiden."