BC Vlissingen klaar voor droomwedstrijd

VLISSINGEN - "Een wedstrijd om van te dromen", volgens BC Vlissingen-speler Dorde Karadzic.
Mooie avond BC Vlissingen is de enige niet-eredivisieploeg die de laatste acht van het bekertoernooi heeft bereikt. De ploeg uit de eerste divisie won drie wedstrijden om in deze kwartfinale te komen. Nu Amsterdam de tegenstander is, is het resultaat niet het belangrijkste. "Het moet gewoon een mooie avond worden voor heel het Zeeuwse basketbal", zegt coach Victor Vermue. "We kunnen in sporthal Baskensburg ruim 800 toeschouwers kwijt, die gratis naar binnen mogen. Ik ga ervan uit dat de zaal vol zal zitten".
Weinig kans op een goed resultaat "Je hebt een kans van één op 100 op een stunt", denkt Vermue. "In het voetbal zie je nog weleens dat amateurclubs profclubs kunnen verrassen, maar in het basketbal gaat dat niet zomaar op. De spelers hebben er in ieder geval veel zin in en ik hoop dat we de eerste twee kwarten een beetje bij kunnen blijven". Speler Dorde Karadzic van BC Vlissingen hoopt op een stuntje. "We gaan proberen te winnen en natuurlijk hebben we een kleine kans dat dat ook lukt. Het is in ieder geval een wedstrijd om van te dromen".
De bekerwedstrijd BC Vlissingen - ABC Amsterdam begint woensdagavond om 20.00 uur. De toegang in Sporthal Baskensburg is gratis.