Korfbaltrainer Debbaut raakt niet in paniek

OOST-SOUBURG - Komend weekend speelt Fortis het degradatieduel tegen hekkensluiter Maassluis (5 uit 11). Zelf staat Fortis voorlaatste (5 uit 10). Trainer Leonard Debbaut is vol vertrouwen. "Zelfs als we verliezen, hebben we het nog in eigen hand", aldus Debbaut, die doelt op de twee duels die Fortis nog tegen Merwede moet spelen. Ook dat team verkeert in de gevarenzone (7 uit 10). Fortis kan tegen Maassluis weer een beroep doen op routinier Esther Kasse, die terugkeert in het eerste team.
Van overgangsklasse naar eerste klasse Volgens Debbaut is de sportieve teloorgang van Fortis wel te verklaren. "We hebben de afgelopen jaren met het vertrek van onder meer Wander en Chaim Koole en Ruth en Hagar Hoogwerf veel kwaliteit ingeleverd." Volgens Debbaut is zijn huidige selectie nog onervaren.
Toekomst Onlangs verlengde Debbaut (samen met de andere trainer Robin Wisse) zijn contract bij Fortis. "Ik laat me niet leiden door de resultaten en/of eventuele degradatie. Wij proberen hier een nieuwe ploeg neer te zetten." Debbaut hoopt binnen één a twee jaar de vruchten daarvan te kunnen plukken. "Misschien zelfs wel weer in de overgangsklasse."