Brons squasher Piëdro Schweertman op NK

AMSTERDAM - Schweertman haalde vorig jaar nog de finale bij het NK. Nu was de derde plaats het hoogst haalbare nadat hij zaterdagavond kansloos de halve eindstrijd had verloren van Dylan Bennett (Eindhoven) met 11-7, 14-12 en 11-4. "De afgelopen keren had ik van Dylan gewonnen, dus ik ben wel teleurgesteld over dit resultaat", zegt Schweertman. "Dit was een belangrijk toernooi voor mij, maar nu kijk ik verder. De komende maand speel ik drie toernooien. Daarin moet ik in ieder geval genoeg punten halen om de top honderd van de wereld binnen te komen". Schweertman staat momenteel op de 106de plek op de wereldranglijst.
Toernooiverloop Schweertman won eerder in de kwartfinales van Bastiaan Meulenbelt uit Nijverdal in drie games (11-5, 12-10 en 11-9) en de 26-jarige squasher had in de eerste ronde afgerekend met Yoni Ellous uit Amsterdam (11-0, 11-6 en 11-2).
Schweertman was als 3/4e geplaatst op het Nederlands kampioenschap en verloor vorig jaar de finale van Laurens Jan Anjema uit Den Haag.