ZK springen alsnog uitgesteld vanwege virus

HULST - Dinsdag wilde de organisatie het ZK nog door laten gaan, maar woensdagavond werd toch besloten dat het kampioenschap wordt verplaatst naar zaterdag 6 maart.
Afmeldingen "We werden woensdag geconfronteerd met een aantal afmeldingen", zegt organisator Paul Burm. "Ruiters zijn bang geworden voor besmettingsgevaar of willen solidair zijn met de Walcherse combinaties die niet kunnen starten. Manege Heikant heeft ons toen 6 maart aangeboden als nieuwe datum en daarom hebben we alsnog besloten om het ZK uit te stellen." Op de nieuwe datum zou eerst een dressuurwedstrijd worden verreden, maar deze is verplaatst naar Paasmaandag.
Geen paardenvervoer Door de uitbraak van het dodelijke virus, deze week op manege Scheldestad in Vlissingen, werden de Walcherse ruiters gedupeerd. De KNHS afdeling Zeeland kwam na de uitbraak met het advies om op Walcheren geen paarden te vervoeren en de Walcherse ruiters geen wedstrijden te laten rijden. Op de Vlissingse manege zijn twee paarden aan het virus overleden.
Eerst ging het ZK nog door Dinsdag zag de organisatie van het Zeeuws kampioenschap nog geen mogelijkheid om het ZK uit te stellen omdat de kalender te vol was. Ruiter Piet Huige (Nisse) gaf toen al aan dat hij twijfelde over deelname.