WK driebanden in grote tent achter Meulengat

SLUISKIL - De organisatie kan op deze manier meer publiek toelaten. Het WK is van 20 tot en met 24 oktober.
125.000 subsidie De tijdelijke locatie kan worden neergezet omdat de organisatie een subsidie van 125.000 euro heeft gekregen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De totale begroting van het evenement is 600.000 euro. "We zijn er erg blij mee", zegt Meerten Dallinga van de organisatie. "Dit is een droom die uitkomt. We kunnen nu tijdens de wedstrijden zo'n zes- tot achthonderd toeschouwers ontvangen."
Holland House De tijdelijke locatie is vergelijkbaar met het Holland House dat momenteel in Vancouver staat en wordt neergezet door hetzelfde bedrijf. De tent is tweeduizend vierkante meter groot en er komen vier biljarttafels in te staan. Via een sluis wordt de tent met Het Meulengat verbonden.
Clinics Sayginer "In Het Meulengat gaan we allerlei andere leuke dingen doen", vertelt Dallinga. "Er worden daar exclusieve clinics gegeven. Ondermeer door de Turk Semih Sayginer, die we net hebben vastgelegd. We willen daar ook iets gaan doen met Zeeuwse producten en de Zeeuwse topkoks."
Om spelers en bezoekers te kunnen huisvesten wil de organisatie 'mooie, exclusieve schepen' naar Sluiskil halen. "Dat is nog niet helemaal zeker, maar we zijn daar al ver mee", zegt Dallinga.