ZRTC Theo Middelkamp wil verder groeien

KRUININGEN - 101 renners en rensters mogen dit jaar namens de vereniging aan wedstrijden meedoen. "Ik verwacht dat het aantal de komende jaren verder toeneemt", zegt voorzitter Fester Aarts.
Vruchten plukken In de wintermaanden organiseert de grootste Zeeuwse wielervereniging een aantal trainingsritten in Kruiningen. Zo'n vijftig deelnemers stapten daar zaterdagmiddag op de fiets, een dag nadat de ploegenpresentatie werd gehouden. "Het gaat goed met de vereniging", zegt Aarts. "Ook van het Zeeuwse wielerjaar willen we de vruchten plukken."
Giro en Tour De Zeeuwse talenten Nick Nieuwdorp en Nick van der Lijke zijn opgeleid bij Middelkamp en ook Johnny Hoogerland kwam vroeger uit voor de vereniging. "Zeker de prestaties van Johnny zijn goed voor de aanwas van jeugd", zegt Aarts. "Hij is toch een voorbeeld voor die gasten. " Ook de komst van de Giro en de Tour zijn volgens ploegleider Ko Blok positief. "Ik keek vroeger ook naar de Tour op tv. Nu komen de twee ronden hier langs. Voor de jeugd is dat geweldig en daar gaan wij ook van profiteren."