Jong Ambon trekt zich terug uit beker

MIDDELBURG - Jong Ambon werd in de vierde ronde van het bekertoernooi gekoppeld aan hoofdklasser ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht. Dat duel stond voor het eerst op 19 december gepland, maar is sindsdien al vijf keer afgelast. Dat gebeurde vanwege een door vorst of regen niet bespeelbaar veld en ook werd de lichtinstallatie een keer afgekeurd. De KNVB is het nu beu en wil dat Jong Ambon niet thuis maar uit tegen ASWH speelt. "Daar gaan wij niet mee akkoord", zegt Eldridge Pentury, secretaris van Jong Ambon. "Daarom hebben we besloten om ons terug te trekken".
Veel pech en veel moeite De afgelopen twee maanden heeft Jong Ambon er veel aan gedaan om de wedstrijd doorgang te laten vinden. "Maar we hebben ook veel pech gehad. Twee keer was het zo dat er op zondag nog niets aan de hand was en we gewoon konden spelen, maar door regenval of vorst op maandag kon het dan toch weer niet doorgaan", vervolgt Pentury. "Het is jammer, want we keken er naar uit om thuis tegen een hoofdklasser te spelen. Nu hebben we onze buik wel vol van de wedstrijd en op dinsdagavond naar Hendrik-Ido-Ambacht gaan is voor ons geen optie".
ASWH is nu automatisch doorgedrongen tot de achtste finales van het districtsbekertoernooi, waarin het speelt tegen VC Vlissingen.