Laurens van Lieren wil terug naar de top

WEERT - Het paard waarmee Van Lieren jarenlang successen behaalde is sinds enkele weken verkocht naar Engeland. "Maar ik heb nu enkele getalenteerde jonge paarden tot m'n beschikking waar zeker potentie in zit", aldus de 28-jarige dressuurruiter.
Even slikken Ondanks dat hij al jaren wist dat er een moment ging komen dat Hexagon's Ollright verkocht zou worden, was het afscheid niet gemakkelijk. "De dag dat het paard vertrekt is toch wel even slikken, dat is iets dat indruk op je maakt." Het grootste succes dat Van Lieren met Ollright boekte was de Europese landentitel in Turijn (Ita) in 2007.
Terug op topniveau Komend weekend is in Ermelo het Nederlands indoorkampioenschap in de hoogste dressuurklassen. Van Lieren is daar niet bij. "Ik hoop deze zomer alweer aan het outdoorkampioenschap mee te kunnen doen met één van m'n paarden", zegt de inmiddels in het Limburgse Weert woonachtige ruiter. "Volgend jaar hoop ik er indoor ook weer bij te zijn en ik heb zeker de ambitie om in de toekomst weer op topniveau te komen, maar dat is een lange weg."