Zaterdagvoetbal populairder dan zondagvoetbal

OOST-SOUBURG - De leden van Zierikzee stemmen aanstaande dinsdag voor of tegen de overgang. Volgens voorzitter Toon van Tiggelhoven is het 'voor 98 procent zeker'.
Liever op stap Teruglopende ledenaantallen waren voor De Noormannen enkele seizoenen geleden de belangrijkste reden om de overstap te maken. "Veel jongens willen op zaterdagavond op stap", zegt voorzitter Ad Minderhoud van de vereniging uit Westkapelle. "Ook het geloof speelt een rol. Dat zijn hier redenen om voor een zaterdagclub te kiezen." Inmiddels zit het aantal leden weer in de lift en heeft de vereniging meer teams.
Meer zondagclubs volgen het voorbeeld van De Noormannen. Domburg stapte vorig jaar over, Zierikzee lijkt de volgende vereniging en Zeelandia/Middelburg is een onderzoek gestart naar een mogelijke switch.
Op sterven na dood "De afgelopen twee, drie jaar hebben wij 25 tot 30 spelers naar het zaterdagvoetbal zien verhuizen", zegt Zierikzee-voorzitter Van Tiggelhoven. "Een enquete heeft uitgewezen dat onze spelers liever op zaterdag willen voetballen. Ik denk dat het zondagvoetbal over vijftien jaar hier in Zeeland op sterven na dood is."