Belangrijke overwinning korfballers Fortis

VLISSINGEN - Het is spannend onderin de eerste klasse, want de vier onderste ploegen hebben allemaal zeven punten uit twaalf duels. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen, drie ploegen degraderen naar de tweede klasse.
Tot de rust spannend In de eerste helft van de inhaalwedstrijd tegen Merwede leek het er nog niet op dat Fortis een ruime overwinning zou boeken. Het ging gelijk op tot 4-4, de bezoekers uit Sliedrecht kwamen zelfs 4-6 voor, maar bij rust had de thuisploeg toch een nipte voorsprong van 7-6. In de tweede helft nam Fortis het heft in handen en liep meteen uit naar een 12-7-voorsprong. De eindstand was uiteindelijk 15-8. Niels Bebelaar was met vier treffers topschutter bij Fortis.
Goede hoop "We hebben goed gespeeld", zegt Robin Wisse, die samen met Leonard Debbaut trainer/coach van Fortis is. "Ik denk dat we weer hebben laten zien dat we van de vier onderste ploegen de beste zijn. Ik dicht ons toch goede kansen toe om de gelukkigste van die vier te worden."
In de twee resterende duels neemt Fortis het nog op tegen kampioenskandidaat Kinderdijk en in de laatste competitieronde speelt het de uitwedstrijd tegen Merwede.