Vlissingen knikkert ASWH uit de beker

OOST-SOUBURG - Stunt Vlissingen zorgde voor een stunt door de uitwedstrijd tegen ASWH vrij eenvoudig te winnen. Vooral in de eerste helft speelde de Walcherse zondageersteklasser goed, wat resulteerde in een 0-2 ruststand. De nieuwe Belgische spits van VC Vlissingen, Kjell van der Haeghe, zorgde voor de eerste goal. Een eigen doelpunt van ASWH betekende 2-0. "We hadden de eerste helft nog meer moeten scoren", zei Vlissingen-trainer Ruud Pennings na afloop. "We konden ASWH met goed spel onze wil opleggen en kregen daardoor veel kansen". Na rust breidde Vlissingen de voorsprong nog verder uit. Davy van Geersdaele zorgde voor 3-0 en Sinan Coban maakte er zelfs 4-0 van. In het laatste kwartier kon ASWH met twee doelpunten nog wel wat terug doen, maar de zege van Vlissingen kwam niet meer in gevaar.
Kloetinge doet plicht Zaterdageersteklasser Kloetinge bereikte, zoals verwacht, ook de kwartfinale van het bekertoernooi. De Brabantse vierdeklasser Gilze werd door de ploeg van trainer Cees Houtepen eenvoudig aan de kant gezet. Voor rust kwam Kloetinge via doelpunten van Mark Schuit en Wouter de Craene op een 0-2 voorsprong. Na rust maakte Daan Esser er 0-3 van. Gilze deed in blessuretijd nog iets terug (1-3). De Patrijzen sneuvelt Voor de grootste Zeeuwse verrassing uit het bekertoernooi van dit jaar zit het avontuur erop. Zondagvierdeklasser De Patrijzen uit 's Heerenhoek verloor in de achtste finales met 1 -0 van de Brabantse tweedeklasser Zwaluwe. Een doelpunt in de eerste helft deed de ploeg van trainer Arjo den Dekker de das om.
Programma kwartfinale In de kwartfinale van de beker speelt Vlissingen een uitwedstrijd tegen Zwaluwe. Kloetinge ontvangt op eigen veld RCS. Verder staan Dongen-UNA en Kozakken Boys-Theole op het programma. De verenigingen die de halve finale halen mogen volgend seizoen meedoen aan het nationale bekertoernooi. In de halve finale speelt de winnaar van Zwaluwe-Vlissingen tegen de winnaar van Kloetinge-RCS en neemt de winnaar van Dongen-UNA het op tegen Kozakken Boys of Theole.