Rallyrijder Den Doelder niet naar Libië

HULST - "De rally wordt nu nog zwaarder, want er zijn in Tunesië extreme zandduinen met een hoogte van wel 300 meter", zegt Den Doelder (33). Hij maakt deel uit van het ValueLease ProRally Team dat met twee Nissans van start gaat. De Hulstenaar is navigator in het team.
Conflict Libië - Zwitserland Oorzaak van het conflict tussen Libië en Zwitserland dateert uit 2008 nadat de zoon van de Libische leider Khaddafi zich in Zwitserland misdragen zou hebben en kortstondig gearresteerd werd. Zwitserland weigert kopstukken van het Libische regime toe te laten. In Libië zijn inwoners van de 25 Schengenlanden (waaronder Nederland) niet meer welkom. Libië heeft woensdag een economische boycot tegen Zwitserland afgekondigd. "De organisatie onder leiding van Gert Duson durft het niet aan. Stel dat we het land wel binnen kunnen komen, maar niet meer eruit", zegt Den Doelder. Vorig jaar deed hij wel mee aan de rally in Libië. Toen werd Den Doelder zesde.
Sterkere concurrentie Volgens Den Doelder doen er in Tunesië sterke teams mee die de Dakar Rally hebben laten schieten vanwege te hoge kosten. "Dat maakt het straks wel zwaarder, maar aan de andere kant zijn wij ook beter voorbereid."