V/d Klooster hoopt op Paralympische medaille

VLISSINGEN - "Ik ga voor een top-zes-positie, dan zijn de Spelen geslaagd. Het zou optimaal geslaagd zijn als er een medaille bijkomt." Vrijdag worden de Paralympics geopend.
Drie onderdelen Van der Klooster zal overigens niet bij de openingsceremonie aanwezig zijn, omdat hij een dag later al in actie komt. Zaterdag maakt de 32-jarige zitskiër tijdens het onderdeel afdaling zijn debuut. Later volgende week volgen de onderdelen reuzenslalom en Super G. De Vlissinger is de enige deelnemer die Nederland in Vancouver vertegenwoordigt.
Dwarslaesie In 2001 liep Van der Klooster bij een snowboardongeluk een dwarslaesie op. "Binnen twee dagen wist ik al dat ik weer terug de sneeuw in wilde. In 2004 ben ik uiteindelijk wedstrijden gaan skiën. De Spelen in Turijn kwamen daardoor nog te vroeg en toen is de focus gelijk verlegd naar Vancouver", zegt de zitskiër.
Beste allround zitskiër Tijdens de X-Games, ook wel de Olympische Spelen voor extreme sporten genoemd, haalde hij twee jaar geleden een gouden plak. "Ik zou graag de beste allround zitskiër van de wereld willen worden", aldus Van der Klooster. "Ik ben, naast dat ik een X-Games medaille heb gewonnen, ook een pionier op het gebied van freestyle-zitskiën. Om één van de besten ter wereld te worden moet ik daar ook zeker een Paralympische plak aan toe voegen."