Marathondag levert DELTA/Fast drie punten op

SLUISKIL - Het was in dubbel opzicht een zware dag voor DELTA/Fast. Ten eerste door het aantal uren dat achter elkaar gespeeld moest worden. Het eerste duel begon om 13.oo uur en het was al tegen middernacht toen de tweede wedstrijd voorbij was. Daarnaast trof de ploeg in Snellen Recycling en Crystal Kelly twee ploegen uit de top 4 van de eredivisie.
Nipte zege op Snellen Recycling De wedstrijd tegen Snellen Recycling leverde een moeizame zege op voor DELTA/Fast. Jean-Paul de Bruijn uit Hulst verloor zijn partij van Peter Ceulemans (50-37 in 37 beurten), waardoor de thuisploeg al snel tegen een achterstand aankeek. Henk Habraken trok de stand gelijk door met 50-47 (49 beurten) van Jan Arnouts te winnen. De Belgen van DELTA/Fast, Peter de Backer en kopman Eddy Leppens, moesten het toen afmaken en dat lukte. De Backer won met 50-41 (42 beurten) van Harrie van de Ven en Leppens boekte een benauwde zege op Roland Forthomme (50-48 in 33 beurten).
Crystal Kelly op achterstand gehouden In de wedstrijd tegen Crystal Kelly uit Waalwijk, die zaterdagavond werd gespeeld, ging DELTA/Fast zeer goed van start. Jean-Paul de Bruijn nam revanche voor zijn nederlaag 's middags en klopte Frans van Kuyk (50-43 in 37 beurten) en omdat ook Habraken wist te winnen (50-44 in 38 beurten van Raymond Ceulemans) nam DELTA/Fast een 4-0 voorsprong. Dat verschil kon in de laatste twee partijen niet vast worden gehouden. Frédérique Caudron veegde de vloer aan met Eddy Leppens (50-12 in 16 beurten) en ook Peter de Backer was kansloos tegen Raimond Burgman. Hij verloor met 50-28 in 28 beurten.
Koppositie behouden Door de overwinning en het gelijkspel is DELTA/Fast nog altijd koploper in de eredivisie driebanden. Concurrent Van Donge & De Roo kwam wel iets dichterbij door een overwinning op de andere Zeeuwse eredivisionist, Verbrugge Terminals (6-2). Kees Wittens wist in die partij namens Verbrugge wel te winnen van Ad Koorevaar, maar Spoormans (van Jaspers), Hofman (van Horn) en Daniëls (van Van Erp) verloren hun partij.