Hoek en KNVB hebben 'een goed gesprek'

BREDA - Of die voldoende zijn zal worden getoetst. Dat is duidelijk geworden na een 'een goed gesprek' tussen Hoek en districtsmanager Mark van Berkum van de KNVB woensdagmiddag in Breda.
Opnieuw aanspreken "Wij zijn blij met de intentie van Hoek", zegt KNVB-manager Van Berkum. "Of de situatie nu wel aan de regels voldoet zal in de praktijk moeten blijken en als dat niet zo is dan zullen we Hoek er opnieuw op aanspreken."
Hoek had om een gesprek gevraagd naar aanleiding van de straf die de club had gekregen. Volgens de KNVB is niet de Belg Jan Verdegem, maar Paul Telussa uit Oost-Souburg hoofdtrainer van Hoek. Omdat Telussa niet het vereiste diploma heeft mag dat niet.
Nieuwe straf Hoek is het niet met de bond eens, maar kreeg van zowel de tuchtcommissie als de commissie van beroep ongelijk. De club kreeg een boete en moest de trainerssituatie aanpassen, als de KNVB de aanpassing onvoldoende vindt riskeert Hoek een nieuwe boete en een straf van twee winstpunten in mindering.
Hoek paste de situatie rondom het hoofdtrainerschap onlangs aan. Zo voert bijvoorbeeld niet langer Telussa, maar Verdegem het woord in de pers.