Terneuzense Boys wint derby in eerste klasse

VLISSINGEN - Zo'n honderd toeschouwers zagen in Vlissingen een matige wedstrijd, die wel een terechte winnaar kreeg. GPC blijft na het verlies voorlaatste en Terneuzense Boys klimt naar de zevende plaats.
Unicum In de eerste helft wisten beide ploegen niet tot scoren te komen. Toch waren zowel GPC Vlissingen als Terneuzense Boys dicht bij een treffer. Tien minuten voor rust kopte Jeroen van Ommen voor de thuisploeg op de lat. Binnen een minuut raakte Gohkan Ersahin namens de bezoekers ook het houtwerk. Na rust was het enige echte hoogtepunt de treffer van Van de Broeke. Het was een unicum voor de Zeeuws-Vlaming, want hij scoorde nog niet eerder voor Terneuzense Boys.
Verschillende speltypes Na een matige seizoensstart vindt Terneuzense Boys-trainer Karl Vergouwen dat zijn ploeg op schema ligt. "We kunnen omschakelen naar verschillende speltypes en dat werpt nu z'n vruchten af", zegt Vergouwen. Zijn collega André Maas van GPC Vlissingen hoopt vooral dat zijn ploeg niet degradeert. Maas: "Volgende week spelen we een hele belangrijke wedstrijd tegen Roda Boys. Die moeten we winnen."