Kees-Jan van der Klooster ten val op afdaling

Hij gleed onderuit en schoot door een vangnet heen, maar raakte niet geblesseerd. Van der Klooster had een positie in de top-6 als doel en had gehoopt op dit onderdeel een medaille te kunnen winnen.
"Helaas de netten" De teleurstelling bij Van der Klooster was 'semi-groot'. "Het was alles of niets. Ik ging er goed in en had de snelheid aardig mee, maar toen moest ik ergens corrigeren. Dat deed ik iets te abrupt en daardoor ging in onderuit. Het was 'the nets or the glory' vandaag, helaas waren het de netten", vertelde hij.
Beste onderdeel De afdaling is het beste onderdeel van Van der Klooster. Tijdens de wereldbekerwedstrijd dit seizoen in Sestriëre (Ita), waarbij hij zich kwalificeerde voor de Spelen, eindigde de Vlissinger als zesde.
Super G Dinsdag maakte Van der Klooster in Canada zijn debuut op de Paralympics. Op het onderdeel reuzenslalom eindigde hij toen, onder lastige, regenachtige omstandigheden als zeventiende. Vrijdag staat zijn derde en laatste onderdeel op het programma. Als alles volgens schema verloopt skiet hij rond 21.00 uur Nederlandse tijd de Super G. "Ik ga voor een plaats in de top-10", aldus de Vlissinger donderdagavond.