Van der Klooster 17e bij Paralympisch debuut

Het Paralympisch debuut van Van der Klooster bestond uit twee runs. In de eerste run gleed hij bijna onderuit, waardoor hij veel tijd verloor. Mede daardoor kwam hij tot de 23ste tijd. In de tweede run maakte hij minder fouten en eindigde hij op de 19e plaats. Deze prestaties resulteerden in een 17e plaats in het eindklassement van de Paralympische reuzenslalom.
Uitgesteld debuut Afgelopen zaterdag zou Van der Klooster al in actie komen op de afdaling, maar vanwege dichte mist werd die wedstrijd uitgesteld. "Ook nu was het weer moeilijk om te skiën", vertelt Van der Klooster gelijk na zijn race. "Het regende en het was ook nog steeds mistig. Dat maakt het lastig. Maar dat geldt natuurlijk voor iedereen, niet alleen voor mij".
Minst goede onderdeel Van der Klooster had op meer dan een 17de plaats gehoopt en gerekend, maar keek al snel weer vooruit. "De reuzenslalom is mijn minst goede onderdeel. Ik moet het meer hebben van de Super G en vooral de afdaling", weet Van der Klooster. "Door dit resultaat heb ik niet minder vertrouwen gekregen. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik donderdag bij de afdaling en vrijdag bij de Super G mooie dingen kan laten zien", aldus de enige Nederlandse deelnemer aan de Paralympics.