Teleurstelling bij Van der Klooster na Super G

Aanvankelijk werd hij als vijfentwintigste geklasseerd, maar vanwege diskwalificaties klom bij nog twee plaatsen.
Op de 1700 meter lange piste in het Canadese Whistler had hij 1.31'95" nodig om beneden te komen. De 32-jarige Vlissinger was daarmee bijna 12 seconden langzamer dan de Japanner Akira Kano die goud won. Van der Klooster hoopte vooraf op een plaats bij de beste tien. "Dit is wel een beetje teleurstellend, ik heb toch te behoudend geskied", zei de Vlissinger. "Ik kan een stuk beter!" Negenentwintig van de veertig deelnemers kwamen aan de finish.
Vlag dragen Dinsdagavond maakte de 32-jarige zitskiër zijn debuut op de Olympische Spelen voor sporters met een beperking. Tijdens de reuzenslalom werd hij uiteindelijk zeventiende, na een drieëntwintigste en negentiende plaats in de twee runs. Donderdag kwam hij tijdens zijn beste onderdeel, de afdaling, ten val. "Met name uit de Super G had ik meer moeten halen, dat ik eruit vlieg tijdens de afdaling dat kan gebeuren. Maar het was wel een waanzinnige ervaring."
Van der Klooster was de enige Nederlandse deelnemer aan de Paralympics en mag zondag tijdens de sluitingsceremonie de vlag dragen.
Al eerder gaf hij aan dat hij er ook bij de Paralympics over vier jaar in Sotsji (Rus) graag weer bij wil zijn.